5 okt 2022 – 5 mrt 2023

 

Hoe komt een kunstwerk tot stand
In deze tentoonstelling staat het maakproces van 18 kunstenaars centraal. Als bezoeker krijg je een beeld van de werkwijze van de kunstenaar. Een aantal kunstenaars werkt in de tentoonstellingsruimte en een aantal brengt tijdens de tentoonstellingsperiode nieuw werk in. Daarnaast zie je op video kunstenaars aan het werk in hun eigen atelier.

Een  terugblik – Eind september maakt de filmmaker Sjoerd Banga, in opdracht van het van CBK Emmen, opnames voor een korte film met de nadruk op het ambachtelijke werkproces. Mijn atelier staat op dat moment vol met gegoten betonelementen hiervan is het gietproces op film vastgelegd.

Bij de startfase van de tentoonstelling In Beeld toon ik i.v.m mijn toekomstige werkperiode in Brabant nog geen ruimtelijk werk maar laat ik twee schilderwerken zien. Uitgangspunt voor deze schilderwerken (5 kleuren z.t. 2021 en 2022) is een klein bestaand werk uit 2007 waar een vijftal kleuren elkaar in hoekige lijnen op het witte vlak ontmoeten. Het lijnenspel, wisselend in perspectief laat dichtheid, begrenzing en ruimte zien. Deze tegengestelde beleving nodigt me uit om op grotere formaten met dezelfde voorstelling en exact dezelfde kleuren, begrenzing en ruimte te onderzoeken.

Januari 2023 – De schilderwerken maken plaats voor de installatie Schijnsel II. Deze installatie is onderdeel van het levensaderproject no7 (een samenwerkingsproject met 23 bewoners van Woonzorgcentrum Park Zuiderhout, Teteringen). Gedurende de maand februari werk ik hier verder aan om in maart te kunnen afsluiten met het vloerbeeld toendertijd.

februari 2023 –  Schijnsel III
het innerlijke resoneert
De aangebrachte kleur op het beton is mat en daarmee ingetogen van karakter. Deze contrasteert met de hoogglanzende kleur in de glazen vazen die het licht opneemt en reflecteert en tegelijk omsluit. Deze ontastbaarheid van de  spiegeling is bepalend; het schijnsel.

 

 

maart 2023  – Toendertijd
Drieëntwintig op zichzelf staande werelden: minimonumenten
De kleur met de gevoelswereld van de kindertijd draagt de kleur van het heden.