half mei tot half oktober 2022

Beeldenpark Landgoed Anningahof, Zwolle
Openingstijden wo t/m zo 13.00 – 18.00
www.anningahof.nl

Mijn bijdrage aan de zomeropstelling 2022 is het beeld Fading. Deze bestaat uit twee op elkaar geplaatste elementen en begeeft zich op het gebied van de schilder- én de beeldhouwkunst. Waar houdt een 2-dimensionaal werk op en begint een ruimtelijk werk?

‘Ik construeer een ruimtelijk beeld vanuit de basiselementen vorm, lijn en kleur. Ingezoomd lijkt het schilderkunst. De complexiteit van de wereld vereenvoudig ik hier tot lijn en kleur. Gezamenlijk vormen zij een gelaagd netwerk; is dit ruimte? De beeldhouwkunst biedt mij antwoord: De massa laat hier anders dan zwaarte lichtheid zien.’

Fading 2022 Landgoed Anningahof, Zwolle

Beste kunstliefhebber,

Zondag 15 mei aanstaande om 1 uur gaat Landgoed Anningahof weer open!
Daarna zijn we tot eind oktober elke woensdag- t/m zondagmiddag open van 1-6 uur.

Er is veel gebeurd in de afgelopen paar jaar. Velen hebben een moeilijke periode gehad en er heerst nog steeds onrust en onvrede, wereldwijd.
De kunstsector heeft met moeite en met hulp van de overheid het hoofd amper boven water kunnen houden. De komende ontwikkelingen zijn nauwelijks te voorzien.

Het is u bekend dat er hier ook veel is veranderd, in brede zin. Het doorgaande verkeer vervolgt zijn weg nu geheel achter onze geluidswal en daardoor is er een heerlijke rust in het steeds meer volgroeide park gekomen.
En als u nu door het park wandelt zult u zien dat er ook in de tentoonstellingen veel is veranderd. We hebben jarenlang prachtige tentoonstellingen gehad, vooral met werken van kunstenaars die zich al lang bewezen hebben. Het werd tijd om meer jongeren ook een kans te geven om in de Anningahof te exposeren. Gelukkig zijn we er in geslaagd om een groep jonge kunstenaars te selecteren die met groot enthousiasme een plek mogen en willen innemen tussen de oude meesters, de bekende beeldhouwers en de al aanwezige talenten. U zult zien dat met de komst van een jongere generatie ruimtelijk werkende kunstenaars ook het karakter van het beeldenpark is veranderd zonder de bijzondere sfeer te verstoren. Dat verheugt ons en het bevestigt de inzet, de vreugde in het werk, de betrokkenheid en de wens van alle deelnemers aan de tentoonstellingen om kwaliteit en inhoud te willen tonen.

U wordt verrast door de aantallen: buiten staan er 145 beelden! Er zijn twee solotentoonstellingen in de kleinere binnenruimten en in de grote hal treft u zeer bijzondere en boeiende werken!
Na jarenlang onveranderd beleid qua prijzen hebben we nu wel aanpassingen moeten doorvoeren:

De entree voor volwassenen is nu 10,- euro per persoon en wel weer inclusief catalogus en informatie bij de beelden. De prijs voor de seizoenkaart is 15 euro en voor kinderen van 8 tot 18 jaar geldt 5 euro.

We hopen u te mogen begroeten.

Hib Anninga Landgoed Anningahof

www.anningahof.nl